bugün

entry'ler (37)

ekşi sinema

aralık 2018'den beridir güncellenmemiş, sırra kadem basmaya yüz tutmuş sinema blogudur.

her şeye rağmen sigarayı bırakmak

hayata ne varsa ağırlık yapabilecek bütün yüküyle bireyin omuzlarına bindiği halde kişinin sağlığını ve maddi durumunu düşünüp kendisini tekrar reel dünyaya bağlama amacıyla bir uyuşturucu çeşidinin kullanımını bırakmaktır.

sözlükte liseli yazar olmak

şahsımın sözlüğe ilk kayıt olduğu sırada üzerinde taşıdığı sıfattır.

sözlükteki kadın erkek çatışması

yapay bir çatışmadır, önemsizdir. bu tespit de yapay olan çatışmanın yapay bir tespitidir, bu da önemsizdir.

sözlük erkeklerinin kuyruk acıları

hasret olunan bir kadın tarafından yok sayılmanın yürekte yarattığı acıdır. nitekim, acıların en büyüğü de galiba budur. insanı uykusuz bırakır, alkole düşürür, şapşal şapsal gezmesine sebep olur ve hayatın anlamını aramaya her çıktığında bırakın hayatın anlamsızlığını; hayatın hiçliği sonucunun çıkarılmasına sebep olur.

mutluluk

birey olabilmiş insanın bir aşk ya da bir başarı ama toplumsal bir başarı elde etmesi halinde yüzünün gülmesi ya da kişinin içinde oluşan sevincin verdiği tatminkarlık halidir.

titreyerek duş almak

karşı cinsle birlikte ve duştayken malum eyleme dair çizilecek zamana bağlı gel-git grafiğinin zamanın ilerlemesiyle oluşan tepe noktasında, bütünleşmiş bireylerin yapıyor olmakta oldukları eylemdir.

hoşlanılan kızı düşünmek

yaşanılan zamanın her anı içerisinde her kalp atışının sesinde ve istemsizce kapanan göz kapağının kişiyi anlık olarak karanlıkta bir başına bırakması ile vücutta oluşan bir sıcaklık umutsuzca akla gelen bir endişe, yapılacak bir şey olmamazcasına, sinir hücrelerinin de aracılığıyla beyinde, ulaşılmaz ama ulaşılacak olan ruh ikizinin, bulunmaz hint kumaşının; iç eriten bakışlarının, soğuğu içine çekip yavaşça ve baş döndüren nefes alışverişiyle esas kişinin de içine çektiği havayı büyüleyen burnunun, konuşurken gözleri etkileyen dudaklarının ve dudaklarını ıslatan dilinin ve tüm hatlarıyla birlikte vücudunun beyinde elektriksel yolla maddeleştirilmesidir.

hoşlanılan kızın nefret dolu bakışına maruz kalmak

bir şekilde, çeşitli şartların bir araya gelmesiyle birlikte bir yerde rüyalarda aranılan kızla karşılaşılması ve onun güzelliği, kokusu, göz kamaştırıcılığına kapılıp gerçekleşen baş dönmesine engel olamayıp, baş döndürecek derecede büyüleyiciliğe sahip olan varlığı daha ayrıntılı daha içten tanıma isteği içerisinde kıvranıp, akmakta olan zamana bağlı süreç içerisinde göze dünya güzeli görünen o tatlı o ateşli o şehvetli bakışlar atan koruma, okşama ve sevme içgüdüsü ile yaklaşılan kıza, aşkını içten yaşayan er kişinin açılması ve saçılmasıyla birlikte artık ışıl ışıl parlayan tatlı dudakların olduğu yüzdeki gözlerin aynı fakat anlam değiştirmesiyle birlikte insanoğlunun içini acı acı yakan ateş gibi iç burkucu bakışlara maruz kalmaktır.

matematiğin çöktüğü an

matematiğin çöktüğü anın evrenin çöktüğü an olacağından mütevellit, evrenin çökmesinin evrenin yok olması dolayısıyla da içinde yaşanılan evreni ve de evrenin içerisinde varolan hareket halindeki hayatı anlamaya çalışan birey olarak ''ben'' kişisinin burada bu entryi yazamayacak olmasının yanı sıra yazmasının, evrenin yok olmadığı anlamının anlaşılmasıyla çıkarılacak anlam olan matematiğin çökmediğine ama evrenden, yaşadıkları hayattan zerre kadar çıkarımlar yapamayan insancıkların gerçekleşmesi için gelmesi gerektiğine inandıkları andır.

erkekler bencildir

bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.* bencillik, cinsiyetle ilişkilendirilemez. insanoğlunun kokuşmuş kanında vardır ki üst insanlar kendilerini bencillikten arındırmışlardır. bir kişiyi kendisiyle kıyaslayan bir başka kişinin, o kişi hakkında yaptığı analiz sonucu o kişiye 'bencil' damgası vurması bile kişinin kendisinin ben merkezcilliğinin, bencilliğinin bir göstergesidir.
(bkz: gen bencildir)

fethullah gülen denince akla gelenler

salyangoz misali sümüklü. nitekim ne zaman bir televizyon kanalında fetişist fetoşun görüntüsünü görsem; salya sümük. üstelik mide bulandırıcı derecede. buradan tüm kanalların yetkilililerine duyurulur. fetişist fetoşun ne zaman ki görüntüsünü ekranda yayınlayacaksınız, o zaman ekranın sol ya da sağ üst köşesine, ''mide bulandırıcı davranış içeriği'' uyarısını koymanız da rica olunur.

türkiye de yayınlanmış mizah dergileri

(bkz: aboov);
kayseri erciyes üniversitesi'nde bir grup öğrenci tarafından çıkarılmaktadır.

günün tek cümlelik özeti

hayat.

sözlükteki fethullah gülen düşmanları

düşman mı?* iyilerden düşman olmaz. iyi insanlara,iyi insanlar çekilemediğinden dolayı yapıştırılmış etiketdir. düşman değil efendim karşıt.
(bkz: sözlükteki fethullah gülen karşıtları)
(bkz: evet benim)

kadinsozlugu com

tahminimce geçtiğimiz ay açılan ve tek bir yazar tarafından geliştirilmeye çalışılan bilgisayarim.org projesi ve de kapanması an ihtimali olan sözlük klonu.

kadınla yaşayabilmek için gerekenler

biraz şefkat ve biraz'dan daha da fazla ilgi. hepsi bu.

lost izlemeyen sözlük yazarı

lost izlemenin bireylerin sosyalleşmesine hiçbir katkı sağlamadığını, izleyenlerinse hayatlarından yaklaşık 40 dk nin çalındığını, günümüz gençliğinin sosyalleşme kriterleri arasına artık ''dizi izlemek'' prensibinin de katıldığını ki bu sebepten dolayı yeni dünya düzeni içerisinde yaşayan bireylerin boşluğa doğru yürümekte olduklarını; muhteşem analitik zekası ve gözlem yeteneğiyle birleştirerek analizlerinde belirten uluğ yazardır.

sallanmayan bir yazar olmak

hayattaki amacı; dünyaya, kişilere, ilişkilere, ekosisteme, atmosfere, insanlığa, bulutlara, evrene, her şeye, olana, olmayana sadece muhalefet etmek olan yazardır. nitelikli ve çok üretkendir. fakat, herkesi can damarından vurduğu için sallanmıyormuş gibi görülen yazardır. o, evrendeki tüm diğer yazarların bilinç altlarının kabusudur.

google chrome

%2'lik pazar payıyla 48 saatte opera'yı solda sıfır bırakmış google ürünüdür.
http://www.bildirgec.org/.../google-chrome-pazar-payi